Altijd je anticonceptiepil op voorraad?

Op 26 september is het wereld anticonceptiedag. Een dag om stil te staan bij de positieve resultaten die zorgorganisaties op gebied van geboorteplanning wereldwijd boeken. Tegelijkertijd ontkomen we er in de farmacie niet aan, ook stil te staan bij de leverbaarheid van de anticonceptiepil. Een oplossing!

Op 26 september is het wereld anticonceptiedag. Een dag om stil te staan bij de positieve resultaten die zorgorganisaties op gebied van geboorteplanning wereldwijd boeken. Tegelijkertijd ontkomen we er in de farmacie niet aan, ook stil te staan bij de leverbaarheid van de anticonceptiepil. Het overkomt ons. Zelfs in Nederland.

In coronatijd bleek volgens Rutgers zelfs dat een paar procent van de meisjes en vrouwen in Nederland niet de reguliere of zelfs helemaal geen anticonceptie van de apotheek kreeg als gevolg van de slechte leverbaarheid. Andere oorzaak was dat we plotseling niet meer de deur uit kwamen. Het gevolg: geen anticonceptie in huis!

Het apotheekpersoneel heeft daar goed over nagedacht. Hoe kunnen we voorkomen dat je als pilgebruikster misgrijpt? De landelijke beschikbaarheid kunnen we vanuit de apotheek helaas niet beïnvloeden, maar de huisvoorraad kunnen we wel samen ‘regelen’.

Meld je aan bij de automatische herhaalservice van de apotheek!

Ga je binnenkort naar de huisarts om te praten over anticonceptie? Bereid je goed voor. Anticonceptie is namelijk altijd maatwerk: doe hier de check op anticonceptie.nl.

Meer weten?

Raadpleeg onze rubriek ‘Gezondheidsthema’s’.

Icon