Mantelzorg bij Alzheimer: wij bieden hulp

Mantelzorgers spelen een cruciale rol bij de medicijnbewaking van een patiënt. Nu het deze week Wereld Alzheimerdag is, besteden we graag aandacht aan het signaleren van bijwerkingen, het innameschema én de hulp die de apotheek daarbij kan bieden.

Mantelzorgers spelen een cruciale rol bij de medicamenteuze behandeling van een patiënt. Nu het deze week Wereld Alzheimerdag is, besteden we graag aandacht aan het signaleren van bijwerkingen, het innameschema én de hulp die de apotheek daarbij kan bieden.

Als mantelzorger bent u vaak de eerste die merkt of de medicijnen naar behoren werken, bijvoorbeeld bij pijnbestrijding. Maar ook of er bijwerkingen zijn, zoals slaperigheid, sufheid, slikproblemen, diarree of verstopping. Blijf ervaringen delen met ons delen zodat we samen met de arts kunnen bepalen of het voorgeschreven medicijn de juiste is.

Voor de mantelzorger is het niet altijd makkelijk om bij te houden welke geneesmiddelen de patiënt, wanneer en in welke dosering moet gebruiken. Bij de apotheek kunnen we helpen met een innameschema. Als de patiënt veel medicijnen tegelijk gebruikt, is de medicijnrol mogelijk een uitkomst.

Lees meer over medicijnen tegen dementie.

Lees meer over de medicijnrol.

Meer weten?

Raadpleeg onze rubriek ‘Gezondheidsthema’s’.

Icon